Uşak’ta Okul Sütü Programı

Tüm Türkiye geneli 2. eğitim öğretim döneminde uygulanan “Okul Sütü” programı Uşak’ta da okulların açılmasıyla beraber uygulanmaya başlanıldı.

Kabine Kararı ile geçen yıl uygulanmaya başlanan program çerçevesinde bugün Uğur Serdaroğlu İlköğretim Okulu’nda Vali Mehmet Ufuk Erden’in katılımıyla talebelere okul sütü dağıtıldı. Girdiği sınıflarda sütün sıhhate olan yararlarını talebelere bizzat anlatan Vali Erden, küçük yaşta edinilen sıhhatli beslenme alışkanlıklarının ileride sıhhatli fertlerin oluşmasının en temel unsuru olduğunu belirtirken; “bu bağlamda devletimiz, eğitim gören anasınıfı, 1, 2, 3 ve 4. Sınıflardaki talebelerimize UHT tekniğiyle hazırlanmış sütleri okullardaki yönetimsel kadro aracılığıyla dağıtacaktır. Dönem süresince her talebemizin bir paketinde 200 ml olan 48 adet okul sütü tüketmesini sağlayarak süt içme alışkanlığını pekiştirmeye çalışacağız“ diye konuştu.

İzahların hemen peşinden okul idaresi nezaretinde sınıfları dolaşan Vali Erden ve beraberindeki kurul sınıf öğretmeleri ve talebelerle bir müddet sohbet ettikten sonra okuldan ayrıldı.

Leave a comment